Drugsbeleid en verslaving

Door: John - (10-03-09)

Beleidsmakers hebben het vaak over repressie of gedogen en soms over legaliseren.
Het gaat dus altijd om een stof en niet om de mens!
Wat ik zie is gebruik van een middel,
-misbruik, -verslaving of -manie.
Het ligt dus veel complexer.
Als je kijkt naar de mens met voorrang voor zorg en gezondheid, bedenk je meestal andere oplossingen.
Wanneer mensen doorschieten van gebruik naar misbruik, verslaving of manie zegt mij dat meer over de persoon dan over het gebruikte middel. Misbruik van een middel is een symptoon van een onderliggend probleem. Samen zoeken naar de oorzaak, waarbij de cliŽnt centraal staat en niet het middel lijkt me dan veel verstandiger.
Beleidsmakers dienen dan ook de hulpverlening beter te faceliteren en zo snel mogelijk de DBC's af te schaffen. Door die DBC's is de hulpverlening nu gedwongen om zo snel mogelijk een diagnose te stellen omdat daar een prijskaartje aan hangt. Het gebeurd nu soms dat als iemand belt voor informatie, er wordt doorgevraagd zodat men een DCB kan aanmaken voor een hulpvraag omdat dit geld opleverd en het simpel verstrekken van informatie of het geven van voorlichting niet.

Door: Midas Pandora - (08-03-12) - 91055

Ja John, Het valt me op dat je meestal erg mild bent tov drugsgebruik. Als ik het goed begrijp, ga je er van uit dat de meeste drugsgebruikers er op een gezonde evenwichtige manier mee omgaan en misbruik eigenlijk minder vaak voorkomt. Met name over canabis hoor ik je vaker erg vergoeilijkend spreken. Ik kan het daar niet mee eens zijn. Volgens mij zijn al die koffeeshopbezoekers net zo goed eerder misbruikers dan gebruikers te noemen: Sterker nog: Gebruik is bijna onder een naam te brengen met misbruik.

Ja, van een jointje ga je niet dood en je kunt er zelfs prettige ervaringen door hebben. Ook bij langer regelmatig gebruik zul je niet direct merken dat er iets mis is. Maar het regelmatig gebruik heeft wel degelijk grote gevolgen en de meeste gebruikers doen het niet af en toe, maar dagelijks.

Het belangrijkste bezwaar dat ik heb tegenover canabisgebruik en drugsgebruik in het algemeen is dat je er initiatiefloos, fantasieloos en passief van wordt. Dagen, weken, maanden en jaren gaan voorbij, waarin er niks gebeurt, behalve dat je iedere dag die ene zelfde film kijkt. Nietgebruikers zullen, om een voldaan gevoel te hebben in actie moeten komen, moeten nadenken, plannen maken en uitvoeren. Doen ze dat, dan komt hun beloningsmechanisme in werking. Druggebruikers omzeilen dit mechanisme door meteen het beloningsgebied in hun hersens te stimuleren, geven er zich echter geen rekenschap van dat dat mechanisme er niet voor niets is.

Je zelf hebt niet door dat er tijd verstrijkt en je leven voorbij gaat zonder dat je in actie komt. Het leven der anderen gaat echter door. Ze ontwikkelen zich op velerlei gebied, terwijl je als drugsgebruiker alleen in dat kleine cirkeltje blijf. Mensen die met je proberen te communiceren zullen merken dat je langs hun heen praat en zullen afstand van je nemen. Zelfs dit zul je niet merken.

Ik kan er over meespraten. Tussen mijn vijtiende en vijfentwintigste gebruikte ik enorme hoeveelheden canabis, aangevuld met alle soorten drugs die er destijs maar verkrijgbaar waren. Het resultaat was dat ik, na een overgansperiode, pas op mijn achtentwintigste begreep dat je je hersen ook kon gebuiken om na te denken.

Timing is, net zoals overal in de natuur, ook voor een mensenleven van cruciaal belang. Voor wie z
momentum voorbij laat gaan en wakker wordt wanneer alle stoelen al vergeven zijn, krijgt een hard gelag. De maatschappij is onwrikbaar en laat zich niet corrigeren.

Wie dus denkt, dat het zo
vaart niet loopt, met die canabis, moet maar eens met mij komen praten.

Door: Midas Pandora - (13-03-12) - 91056

Hoi John, blijkbaar was de reactie niet helemaal ongeschonden door de upload-procedure gekomen. Misschien valt het nog te repareren.Ik probeer het nog eens:

Timing is, net zoals overal in de natuur, ook voor een mensenleven van cruciaal belang. Voor wie zijn momentum voorbij laat gaan en wakker wordt wanneer alle stoelen al vergeven zijn, krijgt een hard gelag. De maatschappij is onwrikbaar en laat zich niet corrigeren.

Wie dus denkt dat het zo
vaart niet loopt met die canabis, moet maar eens met mij komen praten.

Door: Mp - (19-03-12) - 91057

"Wie dus denkt dat het zoon vaart niet loopt" Ik geef het op, blijkbaar komt een apostrofe niet ongeschonden door de upload. John, het is de bedoeling dat je de correctie verwerkt, niet dat je ze als een aparte reactie plaatst! Hallo redacteur, bent u daar nog?

Door: Zdnpwreetnuw - (06-06-16) - 91079

Haha. I woke up down today. Youve chereed me up!

Reageer op dit artikel


Naam:

Reactie:

Plaats een link in de reactie:

Reglement


Iedereen is vrij om een reactie te plaatsen. De berichten zullen echter pas na goedkeuring van de websitebeheerder geplaatst worden.
Dit ter voorkoming van SPAM en andere ongewenste berichten.
LAATST GEPLAATSTE
Welkom
Door: Webmaster
05-10-09 - Gelezen: 10912
borderline stoornis
Door: Dyana
07-03-08 - Gelezen: 13070
client gestuurde projecten
Door: Leeuwen
03-11-07 - Gelezen: 3221
Gratis heroÔne verstrekking
Door: Henkie
31-01-07 - Gelezen: 5626
De ontwikkeling van de mens,verslaafd of niet!?
Door: Rikkie
24-01-07 - Gelezen: 3547
Methadon
Door: John
11-01-07 - Gelezen: 12058
Alcoholisme
Door: Maud
10-01-07 - Gelezen: 3424


MEEST GELEZEN
borderline stoornis
Door: Dyana
07-03-08 - Gelezen: 13070
Methadon
Door: John
11-01-07 - Gelezen: 12058
Welkom
Door: Webmaster
05-10-09 - Gelezen: 10912
Gratis heroÔne verstrekking
Door: Henkie
31-01-07 - Gelezen: 5626
De ontwikkeling van de mens,verslaafd of niet!?
Door: Rikkie
24-01-07 - Gelezen: 3547
Alcoholisme
Door: Maud
10-01-07 - Gelezen: 3424
client gestuurde projecten
Door: Leeuwen
03-11-07 - Gelezen: 3221