Gratis hero´ne verstrekking

Door: Henkie - (31-01-07)

De verstrekking zoals die nu plaatsvindt in een strak keurslijf van voorwaarden en zogenaamd wetenschappelijk onderzoek, heeft voor de doelgroep vele nadelen en voor de hulpverlening vele voordelen.
Ook hier is weer wantrouwen en betutteling de basis van de hulpverlening. De deelnemer dient driemaal daags, zeven dagen in de week naar een locatie te komen om te gebruiken. Het merendeel komt maar tweemaal. Als ik daarnaast de coca´ne gebruik buiten beschouwing laat rest er weinig tijd voor sociaal maatscappelijke activiteiten.
Feit is echter dat voor de meesten geldt dat cocaine gebruik een groot probleem is en ook zorgt voor de meeste overlast. De hulpverlening kan echter weinig met coca´ne gebruikers. Bovendien de hulpverleningsmafia bestaat. Elke zichzelf respecterende instelling heeft mensen in dienst die enkel bezig zijn met te bedenken, hoe zij waar het meeste geld van de plank kunnen halen. Hiertoe schrijven zij veelbelovende projecten om de politiek en anderen te overtuigen van de noodzaak tot aanpak van een probleem en hoe goed zij wel zijn in het oplossen ervan. Zo kan een project alle richtingen worden opgeschreven, ligt er maar aan wat op dat moment politiek wenselijk is. Eenmaal het geld binnen gaat het meest naar overheadkosten en het minst naar uitvoering. De controle hierop laat te wensen over. Zo ook de verstrekking van gratis hero´ne en de manier waarop. Dit kan goedkoper en beter. De mogelijkheid om naast methadon andere legale middelen als palfium, MScontin, oxicontin, fenthanyl, temgesic, morfine of code´ne te verstrekken wordt nauwelijks toegepast. Zeker gezien het feit dat verslaving nu wordt gezien als een ziekte, zouden huisartsen hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en behandelen in plaats van hun cliŰnten in de armen van de hulpverlening te drijven. Gratis hero´ne verstrekking nog steeds als experiment is ook niet geloofwaardig. Als je er een experiment van wilt maken, heb dan ook de moed om naast een groep die niet wordt behandeld een controlegroep te hebben die door de huisarts wordt behandeld met alternatieve middelen voor hero´ne met daarnaast een aanbod tot dagbesteding. Behandeling met alternatieve middelen is bovendien goedkoper en gezien de ervaring van gebruikers effectiever.

Door: Maud - (01-02-07) - 91020

Henkie, ik ben het helemaal met je eens!
Ik had het zelf niet beter kunnen schrijven!!!!!!!
Groetjes,Maud

Door: Janus - (01-02-07) - 91023

Krijg reeds jaren mijn medicatie van de huisarts. Voor mij was dat een hele stap in de goede richting. Een maal per week naar de apotheek en geen gedoe meer met de sien. Soms zoek ik dat wel nog op maar dan is het wel mijn eigen keus.
Verder mijn complimenten Henk, ik kan me goed vinden in jouw visie.

Door: John - (02-02-07) - 91024

Bij het onderzoek dat men nu doet vergelijkt men de effecten van het gebruik van illegale hero´ne met de effecten van het gebruik van legale hero´ne. Twee totaal verschillende werelden dus denk ik dat je appels met peren bent aan het vergelijken.
Nadat mensen zes of twaalf maanden gratis hero´ne hebben gekregen, is er een meetmoment, waarna ze voor twee maanden worden uitgesloten. Dan is er weer een meetmoment. Dit lijkt verdacht veel op de experimenten die men met dieren doet en ik vraag me dan ook af of dit medisch ethisch verantwoord is. Verder ben ik een voorstander van verstrekking van gratis hero´ne, maar niet zoals het nu gebeurt in de vorm van een experiment. Geef de gebruiker vertrouwen, verantwoordelijkheid en de medicatie die hij of zij denkt nodig te hebben, zij zijn tenslotte de deskundigen en kennen hun lijf als geen ander. Biedt daarnaast activiteiten die de cliŰnt zinvol vindt en je weet niet wat je ziet.

Door: Chrit - (08-02-07) - 91028

Nare gevoelens bekruipen mij bij het lezen van de praktijk van het gratis verstrekken van heroine zoals dat gedaan wordt (gaat worden).
Met John ben ik het eens dat mensen geen proefkonijnen zijn!
Gewoon verantwoord verstrekken en geen gezeik verder.

Door: John - (02-10-07) - 91030

Eindelijk gaat de gratis hero´ne verstrekking van start. Ik zal deze nieuwe service van dichtbij gaan volgen door de deelnemers aan het woord te laten en hun ervaringen hier te plaatsen. De ervaring met het nieuwe gebouw zijn wisselend; van het lijkt wel een bajes tot een prachtig functioneel gebouw.

Door: Leeuwen - (30-10-07) - 91031

net weeer ingelod en zal snel een reactie plaatsen.
groet Leeuwen
ps:bedankt John het is gelukt

Door: Leeuwen - (31-10-07) - 91032

Ik persoonlijk denk dat gratis heroine verstrekking helemaal geen nut heft.
Zoals al eerder vermeld weet ik uit ervaring in mijn verleden dat het geld wat je dan overhoud toch aan cocaine opgaat het is voor gebruikers dus alleen winsten hun hele vrije tijd zal daar aan opgaan.
Wat de mondrriaan betrefd : het gaat alleen om geld.!
groetjes Leeuwen

Door: John - (29-01-08) - 91035

Het project loopt nu een tijdje en ik krijg wisselende reacties van de deelnemers. Wel heb ik ervaren dat het personeel zeer gemotiveerd is en dat signalen van de deelnemers en anderen goed worden opgepikt.
Binnenkort volgt een bericht met meer diepgang en komen deelnemers aan het woord.

Door: Marie - (17-11-09) - 91047

over het H-project gesproken.Momenteel zit ik ongeveer een jaar in het program,maar over het eventuele vervolg hiervan heb ik nog niets vernomen!
Medicatie bij de chemische heroine word ook makkelijk voorgeschreven maar
de controle hierop was ronduit nalatig,ben hierover nog steeds in onderhandeling .Binnen kort hoor je meer heroine project

Door: Arjan - (06-11-10) - 91050

zelf ook altijd verslavings gevoelig geweest,het valt me vooral op hoe daar nog een
kollosaal taboe op rust. En hoe huigelachtig men in de maatschappij over dit thema doet! Leg de link met alcohol,geaksepteerd, maar als verslaving veel
schadelijker, Ook hebben veel mensen in hun leven periodes dat men verslaafd is
als gevolg van verlies,naaste ,partner, baan. En wat hangt men er nog altijd een
moreel kaartje aan! Kijk naar het absurde amerikaanse beleid met het daaruitvoort
vloeiende geweld excessen! Mexico, etc. Allemaal omdat men voor de medemens
wel even uitmaakt, Dat drugs,of het nu soft of hard is, Het verschil tussen wat in het ene geval, medicijn of in het andere schadelijk,of ontoelaatbaar dus drugs;
ligt helemaal niet zo duidelijk. Alleen al om al deze redenen moet het allemaal
vrij worden gegeven, dan heeft de criminaliteit er minder, en de overheid meer vat op. absoluut! dit heeft een levens lange worsteling met drugs en alcohol,medicijnen mij doen inzien!

Door: Johan Verbruggen - (29-02-12) - 91054

Ik ben zo moe van de taboe die over drugs heerst.
Ik rook al jaren cannabis om mijn astma te verzachten..
Nog steeds wordt ik door mijn buren vreemd aangekeken.
Voorheen moest ik hiervoor naar de coffeeshop.. maar met mijn 63 jaar is het steeds lastiger om de deur uit te gaan.Nu heeft mijn kleinzoon mij leren hoe een plantje zelf te kweken en bestel ik via het internet (jawel!) mijn eigen [vv] [vv]="http://www.thcplanet.com/uk/seed-banks/greenhouse-seeds" target="_blank">greenhouse seeds[vv] en heb ik elke zomer een kant en klaar plantje met genoeg cannabis om mij de rest van het jaar te helpen.
Het wordt tijd dat de taboe wordt opgeheven. www.thcplanet.com/uk/seed-banks/greenhouse-seeds

Door: Johan - (30-08-12) - 91060

Wij zijn opzoek naar een huisarts die hero´ne aan cliŰnt verstrekt.

Onze Neef inmiddels 45 is vanaf zijn 12 verslaafd. Hij komt alleen in aanmerking voor verstrekking als hij zich driemaal daags meld bij kliniek.
Hij is werkzaam op een zorgboerderij en wil dat graag blijven doen. Dit wordt erg lastig/onmogelijk als hij 3 keer per dag weg moet voor zijn gebruik. Hij moet hiervoor ook nog een uur reizen.

Door: Martinmuijs - (16-01-13) - 91064

ben 22 jaar verslaaft aan heroine,dit heeft mij al 300.000 euro gkost,waarom is er in beverwijk en omstreken geen gratis verstreking,ik ben over2weken,50 jaar,en heb alles al gegeprobeert om testoppen.ik vind dat ik via de wet gelijken rechten en kansen dat ik hier inmidels na 22jaar ook wel recht op heb,de een wel ende ander niet,ik wil ook wel wat hun hebben heb het lang genoeg bekosticht,mischienhou ik dan ook eens wat overik heb er zelfs voor over om naar een andere gemeente te rijden elke dag, groetjs martin. martinmuijs@hotmail.nl gratis heroine verstreking hoezo-

Door: Ingrid - (17-08-14) - 91069

De gratis verstrekking zou zijm zodat die mensen weer regelmaat en normaal aan de samenleving mee konden nemen nou ik zie iets heel andersHet geld wat ze nu besparen gaat in veel gevallen nu naar de cocaine en drank. Natu[vv]ijk zijn er uitzonderingen. En ik snap trouwens geheel niet dat er bij de gratis heroine verstrekking ook nog methadon word gegeven. Maar goed ik zie gewoon in veel gevallen totaal geen verbetering.

Door: Martin Muijs - (16-01-15) - 91074

inmiddels over 2weken 52 jaar is nog steets geen project met gratis heroine verstrekking in beverwijk of omstreken waarom geen 2pakjes bij de apotheek ophalen elke dag in 1889 of zo was het zelfs legaal daar te halen op de wet gelijke kansen en behandeling vind ik dat mensen in een klein dorpje of stadt hier ook recht op moeten hebben waarom nog meer geld aan criminele oeganisaties geven want dat is wat er gebeurt uiteindelijk komt het terecht bij de grote jongens de extremisten uit bv turkye en afganistan ik kies dan voor medice heroine dit is ook echt het enigste wat ik gebruik afkicken heb ik al op alle manieren geprobeert het werkt niet op deze manier kan ik verder met mijn leven ik betaal ook 375 eigen risico

Door: Jan De Wolf - (10-12-16) - 91082

Hier in BelgiŰ weet ik niet als je hier gratis hero´ne kan krijgen ik hebt gehoord in Charleroi is het waar weet ik niet maar voor mijn part mogen ze dat over al doen ik ZoŰ veel kunnen sparen dan want ander drugs zegt mij niets en drank ook niet ga nu ook naar de 40 jaar op dus ja hoop echt dat het er komt lifeline7910@gmail.com

Door: Johng513 - (24-03-17) - 91083

Farmville farms even include free gift that is especially dkgedgaadkgb

Door: Johnk169 - (24-03-17) - 91084

Very interesting subject , appreciate it for posting . All human beings should try to learn before they die what they are running from, and to, and why. by James Thurber. ceabcaeedbdf

Door: Martin Muijs - (30-10-17) - 91085

inmidels 3jaar verder kon terecht in leeuwarden want daar kregen ze de plaatsen niet vol maar ja heb de zorg voor me moeder buiten dat elke dag van beverwijk naar leeuwarden kost me meer dan als ik hier me heroine koop dus na 27 jaar heroine gebruik voor mij nog steeds geen verstrekking. op de wet gelijke kansen en behandeling zou het voor mij ook eens gebeuren heb alles al geprobeerd om te stoppen lukt gewoon niet is er nog hoop voor mij martinmuijs@hotmail.com

Reageer op dit artikel


Naam:

Reactie:

Plaats een link in de reactie:

Reglement


Iedereen is vrij om een reactie te plaatsen. De berichten zullen echter pas na goedkeuring van de websitebeheerder geplaatst worden.
Dit ter voorkoming van SPAM en andere ongewenste berichten.
LAATST GEPLAATSTE
Welkom
Door: Webmaster
05-10-09 - Gelezen: 10912
Drugsbeleid en verslaving
Door: John
10-03-09 - Gelezen: 3426
borderline stoornis
Door: Dyana
07-03-08 - Gelezen: 13070
client gestuurde projecten
Door: Leeuwen
03-11-07 - Gelezen: 3221
De ontwikkeling van de mens,verslaafd of niet!?
Door: Rikkie
24-01-07 - Gelezen: 3547
Methadon
Door: John
11-01-07 - Gelezen: 12057
Alcoholisme
Door: Maud
10-01-07 - Gelezen: 3424


MEEST GELEZEN
borderline stoornis
Door: Dyana
07-03-08 - Gelezen: 13070
Methadon
Door: John
11-01-07 - Gelezen: 12057
Welkom
Door: Webmaster
05-10-09 - Gelezen: 10912
De ontwikkeling van de mens,verslaafd of niet!?
Door: Rikkie
24-01-07 - Gelezen: 3547
Drugsbeleid en verslaving
Door: John
10-03-09 - Gelezen: 3426
Alcoholisme
Door: Maud
10-01-07 - Gelezen: 3424
client gestuurde projecten
Door: Leeuwen
03-11-07 - Gelezen: 3221