Methadon

Door: John - (11-01-07)

Als je ervaring hebt met methadon of andere vervangende middelen neem dan stelling in dit forum.
Mijn stelling is dat er andere en betere middelen zijn dan methadon met minder bijwerkingen.
Voorbeelden hiervan zijn buprenorfine
(temgesic of subutex)of andere morfine preparaten. In Nederland en zeker in Limburg wordt hier veel te weinig naar gekeken. De expertise die in andere landen met deze middelen is opgebouwd wordt genegeerd, liever doet men zelf een geldverslindend onderzoek waar alleen de uitvoerende instantie baat bij heeft.

Door: Maud - (12-01-07) - 91007

Ik denk dat, nu het CAD HET methadonprogramma erdoor heeft gekregen, ,waar ook veel geld van wordt verworven,het CAD is een instantie en krijgt geld van het rijk neem ik aan.Zij zullen geen clienten willen verliezen.
WAAROM HOUDEN ZIJ ZICH ZO VAST AAN METHADON?
En waarom zijn ze er zo enorm op tegen dat je , al is het maar dat je streven is te functioneren op bv 30mg ipv 60mg methadon?
Waarom worden de mensen niet ingelicht over vervangende preparaten zoals degene die ik net lees?
Waarom verleend het CAD geeneens hulp meer in de zin zoals ze het zouden moeten doen?Zoals ze zeggen :daar zijn WIJ voor!
BULLSCHIT want ik heb geeneens een begleider waar ik mee zou moeten kunnen praten als dat voor mij nodig acht te zijn!
Zij horen door hun interrese naar de client toe te weten hoe het met deze gaat.
In dit alles schiet het CAD gewoonweg te kort.

Misschien beetje rare reactie maar hij is er.
groetjes, Maud

Door: Moon - (13-01-07) - 91012

Dit is een intressante site over:
buprenorfine (temgesic of subutex)

http://www.alcoholinfoteam.nl/vanw/vaher.php4?pagina=5

http://www.lsd.nl/Behandeling%20met%20methadon.htm

groetjes Monique

Door: Moon - (13-01-07) - 91013

Even nog een reactie op Maud,
sinds 01 januari 2004 maakt het c.a.d deel uit van de Mondriaan Zorggroep en de ggz groep, je hebt misschien geen eigen degeleider maar ze bieden wel degelijk hulp aan voor ieder die wil.

Groetjes Monique

Door: Janus - (14-01-07) - 91014

Mijn ervaring met methadon is nu een kwart eeuw oud en ik vrees dat ik nooit meer zonder kan. Als 16 jarige werd ik door mijn vader naar CAD verwezen waar ik naast methadon door de psychiater ook barbituraten kreeg voorgeschreven. Dagelijks in de rij staan bij de hogeschool voor druggebruik had tot resultaat dat ik binnen een jaar van hero´ne gebruiker tot polygebruiker werd.
Methadon alleen gaf mij geen goed gevoel en je wil je toch lekker voelen, al snel wist ik, dat je met een halve liter bier en wat legale medicijnen je best een lekkere roes kon hebben. Genoeg voor nu.

Door: Maud - (14-01-07) - 91015

Beste Janus
methadon is er niet om je een lekker gevoel te geven en dat geeft het mij ook niet ik functioneer alleen niet goed zonder.
amethadon is hier ook niet voor uitgevonden maar voor mensen die een normaal leven zonder drugs willen leven en als gewone burger weer hun leven op kunnen bouwen.
Dat is mijn mening.
Maud

Door: Maud - (14-01-07) - 91017

efff een reavtie op monique wat betrefd demondriaanzorggroep.
Monique , juist nu het de mondriaanzorggroep is geworden is er ,en dat weet ik uit eigen ervaring,juist heel veel verranderd.Je moet echt achter de mensen aanhollen voor hulpof vragen juist vroeger wel beantwoord werden en warrbij nu iedereen zijn schouders optrekt.

Door: John - (28-04-07) - 91029

In de mainline las ik dat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken in Nepal een proef is gestart om dertig gebruikers buprenorfine te verstrekken. Tijdens de zes maanden durende proef wordt in samenwerking met de Nepalese overheid een nationaal protocol ontwikkeld voor buprenorfine. Ondanks dat ik dit initiatief toejuich vraag ik me toch af wat de dieper liggende beweegredenen zijn om dit in een ver land te doen, terwijl er in Nederland nog zoveel te verbeteren valt op dit gebied.

Door: Bertus 1 - (09-02-09) - 91045

Ik ben 20 jaar aan de methadon geweest, bij de inteek is me niks verteld over hoe en wat methadon is en hoe verslavend het is. het CAD zweeg hierover en zat ik 20 jaar aan die shit methadon. Nu heb ik 13 jaar met een tussenpauze van 1 jaar geen meet meer gebruikt.Mij leek het destijds een uitkomst omdat ik dan geen heroine hoefde te gebruiken maar net als iedereen gebruikte ik heroine bij waardoor ik inplaats van een, twee verslavingen had. Nu is het zo dat inmiddels Mondriaan de mensen van het heroine project verplicht om methadon en vaak ook nog medicijnen te nemen. Drie verslavingen dus. Ik was nadat ik stopte met methadon 4 maanden ziek met spierpijn en niet kunnen slapen. Na stoppen met heroine was een goeie week ziek. Als ik had geweten hoe verslavend methadon was had ik het nooit genomen en zou ik andere hulp hebben gezocht. ouders denken dat het CAD helpt, nee ouders je kind krijgt er minstens een verslaving bij. Praat met je kind en stoot het niet weg en zoek een goeie afkick kliniek. Als het CAD denkt dat wat ik hier heb geschreven niet klopt mogen ze me voor de rechter slepen, dat zou ik dan zeer op prijs stellen.
Genoeg voor mijn eerste reactie, Bertus

Door: John - (12-07-10) - 91049

Het is inderdaad een schande dat, vooral in Limburg, niet of nauwelijks naar betere alternatieven wordt gekeken, waarschijnlijk vanwege het hogere kostenplaatje i.c.m. een stukje (Limburgse) laksheid.
Subutex (buprenorfine) heeft al jarenlang bewezen veel beter dan methadon te zijn als substitutiemiddel en is ook minder verslavend en daarom makkelijker af te bouwen dan methadon. (partiŰle agonist i.p.v. volledige agonist op de opiaatreceptoren).
In Limburg heb je geen keuze, je moet hier wel naar het CAD (Mondriaan), en vanwege deze monopolipositie hoeven ze zich niet te bekommeren om kwaliteit en service en kunnen ze je zelfs behandelen als een hond (dit soort berichten doen niet voorniets de ronde).

Je hebt echter de keuze om naar Brijder, Jellinek of een dergelijke instantie te gaan, daar krijg je niet alleen een fatsoenlijke behandeling maar wordt je ook behandeld als patient, daar heb je immers recht op!

Kijk verder dan je neus lang is!

John

Door: Daan - (18-01-11) - 91051

Als methadon daadwerkelijk zo verslavend is.En dit woord verstrekt terwijl er andere alternatieven zijn is dit wel het meest trieste bericht wat ik oooit over verslavingszorg heb gelezen.Ik ga hier ook zeker iets mee doen want dit is van de gekken.Het is echt te gek om los te lopen dat dit mogelijk is en dat er niets woord aan gedaan .Dit sterkt me nog meer om zoveel mogelijk te lezen over allerlei andere oplossingen.Het alternatief voor heroine (Methadon)is echt schandalig.Ben blij dat ik hier nu achter ben gekomen.Ik laat me nu zeker nooit opnemen als ze dit middel verstrekken terwijl er alternatieven zijn .Ik heb er eigenlijk geen woorden voor dat dit kan.Je zou deze mensen strafbaar moeten stellen.Als ze methadon verstrekken zonder de patient hier van op de hoogte te stellen.Kijk nu heel anders tegen dat soort klinieken.Eigenlijk heel triest dat dit gebeurt.Bedankt John van 11-01-07(artikel bovenin)

Door: Patricia - (26-08-11) - 91052

Ieder mens heeft in het leven rot momenten daar ontkomt niemand aan maar geef iets de tijd om het te verwerken. Laat je geen rotzooi aanpraten door welk mens/instantie dan ook. Hier bedoel ik mee alchol, drugs, enz een verslaving is sneller opgebouwd dan afgekickt. Degene die het je voorschrijven nemen het vaak zelf niet eens maar kunnen jou wel vertellen hoe het voelt, dan moet je je eigenlijk al achter je oren krabben of dit dan wel zo goed is. Wat zijn hun belangen. En laat je niet manipuleren, ik heb zelf een vriend die alcohol/hard drugs verslaafd was, gebruikt sinds 2008 alleen nog Methadon 100 mg. Wil hier vanaf heeft veel nadelen van deze zooi/maar ze houden je er liever aan met de gezegde dat je anders terug valt. Hij zet door omdat zijn wil sterker is dan hun gezegde je valt terug. Pak jezelf bij kop en kont als het kan en vecht voor iets zolang dit nog kan. Niemand heeft gezegt dat het leven makkelijk is maar je kunt er ook voor knokken.

Door: Tineke Been - (29-10-11) - 91053

is het nu al zo ver dat we overal de gelijke dosis kunnen krijgen in heel nederland?of is het nog steeds zo dat je twintig pillen af MOET bouwen omdat je naar een andere provincie zoals vooral brabant of limburg verhuisd?kan iemand mij daar antwoord op geven?

Door: Irene - (05-05-12) - 91058

ik heb een heleboel berichten gelezen over methadon en het is inderdaad erger verslavend dan heroine het duurt langer eer je van die methadon af bent omdat het langer in je lichaam blijft heroine is er zo uit . ik gebruik geen methadon meer ben nu 3 dagen colt turky aan het afkicken . en het is niet makkelijk . er is een boek de verslaving voor bij jan geurtz heb ik van een man die zijn leven op internet zat hij gooide de potjes methadon weg en is zonder afgekickt een week was hij er vanaf . dit heeft mij op een idee gebracht en geest is toch sterker dan lichaam .

Door: Mariej - (09-05-12) - 91059

Slik nog 8 tabl pd (40mg) methadon na n verslaving van 20+ jaar heb eerst 5 jr op 75 mg gezeten. Ik heb gelukkig een huisarts die inziet dat n
moeder met gewoon leven (ondanks copd en kind met beperking) niet in de rij bij n CAD hoort en t me zelf verstrekt.
Ga eens informeren naar dat andre middel wie weet helpt huisarts ook daar mee

Door: Irma - (10-09-12) - 91061

ja ik zit al 30 jaar aan de methadon, maar ik gebruik nu nog maar 4x5 mg per dag, daar voor 14x5mg per dag, Ik kan nu gewoon normaal fuctioneren, maar ben nog wel steeds depressief(vanaf dat ik 20 was al) dat gaat maar niet weg. Ik heb geprobeerd helemaal af te bouwen, maar ik kon niet slapen en had het steeds koud. denk dat ik er altijd aan zal blijven, het is niet anders methadon moeilijk om af tebouwen

Door: Tnepvmdwzhqw - (27-07-15) - 91077

Its imtriapeve that more people make this exact point.

Door: Marba - (27-09-15) - 91078

Ik gebruik al ruim 30 jaar methadon, sinds 20 jaar alleen nog maar meet en geen dope (hero´ne) en benzos meer; voor mij is het mijn redding geweest voor wat betreft een normaal leven kunnen leiden. Wat opiaten betreft prefereerde ik al meet toen ik nog hero´ne gebruikte, omdat methadon veel langer werkt en het door mij gewenste effect met methadon met een lage doses bereikbaar en voorspelbaar is (met hero´ne spuiten is dat moeilijker te doseren). Ik hoef het maar ÚÚn keer per maand op te halen bij de apotheek dus dat is wel gemakkelijk. Het psychologische effect is voor mij onmisbaar; het haalt net de scherpe kantjes van het leven af, het geeft me een prettig gevoel dus waarom zou ik dit willen missen? Heb een mooie auto en een motor, wat dat betreft alles wat mijn hartje begeert; voel me altijd goed, zelden down (dat was vroeger met benzos wel anders, su´cide pogingen en dat soort shit) ; dankzij methadon (20mg).
Ieder persoon is anders en voor velen is het niet de juiste drug maar voor mij werkt het.

Door: Yvhv0zjpyu - (06-06-16) - 91080

Thats way the bestset answer so far!

Reageer op dit artikel


Naam:

Reactie:

Plaats een link in de reactie:

Reglement


Iedereen is vrij om een reactie te plaatsen. De berichten zullen echter pas na goedkeuring van de websitebeheerder geplaatst worden.
Dit ter voorkoming van SPAM en andere ongewenste berichten.
LAATST GEPLAATSTE
Welkom
Door: Webmaster
05-10-09 - Gelezen: 10912
Drugsbeleid en verslaving
Door: John
10-03-09 - Gelezen: 3426
borderline stoornis
Door: Dyana
07-03-08 - Gelezen: 13070
client gestuurde projecten
Door: Leeuwen
03-11-07 - Gelezen: 3221
Gratis hero´ne verstrekking
Door: Henkie
31-01-07 - Gelezen: 5626
De ontwikkeling van de mens,verslaafd of niet!?
Door: Rikkie
24-01-07 - Gelezen: 3547
Alcoholisme
Door: Maud
10-01-07 - Gelezen: 3424


MEEST GELEZEN
borderline stoornis
Door: Dyana
07-03-08 - Gelezen: 13070
Welkom
Door: Webmaster
05-10-09 - Gelezen: 10912
Gratis hero´ne verstrekking
Door: Henkie
31-01-07 - Gelezen: 5626
De ontwikkeling van de mens,verslaafd of niet!?
Door: Rikkie
24-01-07 - Gelezen: 3547
Drugsbeleid en verslaving
Door: John
10-03-09 - Gelezen: 3426
Alcoholisme
Door: Maud
10-01-07 - Gelezen: 3424
client gestuurde projecten
Door: Leeuwen
03-11-07 - Gelezen: 3221